A Gree-ről

Az 1991-ben alapított Gree Electric Appliances, Inc.  Zhuhai céget 1996 novemberében jegyezték be a Shenzhen Stock Exchange-en. Megalakulásának kezdetén a cég főként háztartási klímaberendezések összeszerelésére és gyártására támaszkodott. Mára diverzifikált és technológiai alapú globális ipari csoporttá fejlődött, amely a háztartási fogyasztási cikkek és az ipari berendezések két fő területét fedi le és a termékeit több mint 160 országba és régióba exportálja. 

A cégnek több mint 90 000 alkalmazottja van, köztük 15 000 kutatás-fejlesztési és több mint 30 000 műszaki dolgozó. 14 gyártási bázisa van itthon és külföldön, amelyek Zhuhaiban, Chongqingban, Hefeiben, Zhengzhouban, Wuhanban, Shijiazhuangban, Wuhuban, Changsha-ban, Hangzhouban, Luoyangban, Nanjingban, Chengduban, valamint Brazíliában és Pakisztánban találhatók. Ugyanakkor Changsha, Zhengzhou, Shijiazhuang, Wuhu, Tienjin és Zhuhai 6 megújuló erőforrás-bázisa lefedi a teljes ipari láncot az upstream termeléstől a downstream újrahasznosításig. 

Több kutatóintézet van az alábbi területeken mint: zöld fenntartható fejlődés technológia, elektronikai technológia, új energia- és környezettechnológiai kutatóintézet, egészségügyi technológiai intézet, kommunikációs technológia, intelligens berendezések kutatóintézet technológiai intézet, robotok, numerikus vezérlésű szerszámgépek kutatóintézete, tárgyak internete intézete technológia, berendezések, energiatechnológiai intézet kutatóintézet, motorrendszer, mosástechnika, hűtéstechnikai kutatóintézet, épületkörnyezet- és energiatakarékossági intézet. Összesen 96 kutatóintézet, 929 laboratórium, 1 akadémiai munkaállomás (motor és vezérlés), a nemzeti kulcslaboratóriumokkal, a nemzeti mérnöki technológiai kutatóközponttal, a nemzeti ipari tervezési központtal, az állam által elismert vállalati technológiai központokkal, robotmérnöki technológiai kutatás-fejlesztéssel. Központtá, egyúttal nemzeti értesítési konzultációs központtá vált a tanulmányi értékelő bázisa. 

Az egyik fő szempont a folyamatos innováció. Csak 2018-ban a kutatásra és fejlesztésre fordított kiadások elérik a 7,268 milliárd jüant. Hosszú utat tett meg am elérte a 72 600 hazai szabadalmat, amiből 36 329 találmányi szabadalom. Összesen 41 320 szabadalom engedélyezett, ebből 9 089 találmányi szabadalom és 2 306 nemzetközi szabadalom. Az Állami Szellemi Tulajdon Hivatal 2019-es rangsorában a Gree Electric Appliances a hatodik helyen végzett Kínai cégek közül és az első helyen a háztartási gépiparban. 30 "nemzetközileg vezető" technológiával, 2 állami tudományos és technológiai fejlődési díjjal, 2 állami technológiai találmány díjjal és 4 kínai szabadalmi díjjal rendelkezik. A Japán Gazdasági és Szociális Tanács szerint 2018-ban a Gree az otthoni klímaberendezések globális piacának 20,6 százalékát tette ki. Ragaszkodik a minőséghez, betartja az integritáskezelés célját, ügyfélközpontú, szigorúan a minőségi forrásellenőrzésre és a rendszerépítésre összpontosít. Az Academy of Winning The Bid statisztikái szerint a Gree vásárlói elégedettsége és hűsége 2011 óta kilenc egymást követő évben az első helyen áll az iparágban. 2018-ban a vállalat elnyerte a harmadik "Kína Minőségi Díjat". 2019-ben nemzeti szabványként fogadták el az Ügyféligényen alapuló Minőségirányítási Innovációs Ciklus Útmutatót, amelynek elkészítésében részt vett. Folytatjuk az átalakítást és korszerűsítést. Elvégezzük a kínálati oldali strukturális reformot, kiigazítjuk és optimalizáljuk az ipari elrendezést, aktívan elősegítjük az intelligens gyártás korszerűsítését, és törekszünk a magas színvonalú fejlesztésre. 

A Gree 2013 óta foglalkozik intelligens berendezésekkel, kommunikációs berendezésekkel, öntőformákkal és a szolgáltatási szektor a professzionális klímagyártástól a diverzifikált csúcstechnológiai iparig terjed. Jelenleg a Gree Intelligent Equipment nemcsak a saját folyamatai automatizálására kínál fejlett berendezéseket, hanem számos iparág számára is nyújt szolgáltatásokat, mint például háztartási gépek, autók, élelmiszerek, 3C digitális termékek, építőanyagok, szaniterek stb. a 2012-es 912 000 jüanról 2018-ban 1,496 millió jüanra. 2019-ben a vállalat 55,508 milliárd jüan éves bevételt ért el, a nettó nyereség 24,697 milliárd jüan és az adófizetési hozzájárulás 15,790 milliárd jüan volt. Gree ragaszkodik a reálgazdasághoz, ragaszkodik az önellátás és a független innovációs fejlődés útjához, felgyorsítja a bevezetést és a menedzsment informatizálását, a gyártás automatizálását, az intelligens termékeket, továbbra is vezeti a globális hvac ipar technológiai fejlesztését, az intelligens berendezések, kommunikációs berendezések, és egyéb folyamatok fejlesztése területén, fejlettebb technológiát hoz létre, folyamatosan megfelel a globális fogyasztói igényeknek egy jobb életért!